The Rocking Ghosts historie

The Rocking Ghosts Tour Liste for pigtrådsmusikkens gentlemen gennem 62 år..........

De har haft store Internationale hits og turneret over det meste af verden. De var med i de glade dage i Hit house – Giraffen – Dansetten, og har oplevet tiden med hvinende piger ved scenekanten . Og så har de optrådt sammen med Cliff Richard & The Shadows og andre af rockens store koryfæer. Gennem 61 år har de været forbilledlige ambassadører for dansk pigtråd – og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig – The Rocking Ghosts !

Pigtrådens pæne drenge – The Rocking Ghosts – kan efter 62 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet overalt, hvor de kommer.

I 80’erne fik de et forrygende comeback, og succes’en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne glimrende leve af musikken som i 60’erne, men i dag foretrækker de, at have den som en hobby ved siden af deres civile erhverv.

Når man har sagt The Rocking Ghosts, må man også sige John Andersen, men det var først ved udgivelsen af gruppens fjerde singleplade, at det store publikum for alvor får øje på ham.

Efter tre internationale instrumentalhits, produceret af guitarlegenden Jørgen Ingmann, kom det helt store gennembrud nemlig i vinteren 1964 -1965 med ”Belinda”, der blev sunget af John Andersen.

Den lå højt placeret på den danske hitliste i 13 måneder, som no.1 hele 5 uger i maj 1965, og blev tillige udsendt i adskillige andre lande verden over, heriblandt Tyskland, USA og Japan.

Gennem hele karrieren leverede John Andersen vokalen, også da orkestret i 1966-67 storhittede med ”Oh, oh what a kiss”. Den 3. bedst sælgende plade i hele 1966 og 11. bedst sælgende plade i hele 1967 - altså på årets Top Tyve både i 1966 og 1967 !

10 år senere i 1977 besluttede den populære sanger sig for at lægge musikken på hylden, og sådan blev det de næste 12 år, indtil han i april 1989 atter indtog sin vante plads i orkesteret.

Hitmelodierne ”Belinda” og ”Oh, oh what a kiss” er stadig fast på repertoiret – og de tager kegler hos det trofaste publikum hver gang. Begge melodier er i dag tilgængelige på forskellige Greatest Hits CD’er, ligesom de er at finde i danske versioner på CD’en ”På Hjemmebane ”.

De seneste indspilninger har Ghosts Music udsendt på CD’en ”Here We Ghost Again” fra 2009. Titlen ”Wake Up” fra 2011 er forløberen for 50 års jubilæums udgivelserne !

I 2012 udkom albummet "Rocking Goes To Party" - samt i 2017 udsendes albummet "Do You Love Me" med nyindspilninger af kendte evergreens !

Ghosts Music albums kan købes på The Rocking Ghosts Web-Shop

Besætningen i dag er guitaristerne Jørgen Mühlbrandt, der kom med aktivt i 1983 (40 år ), og Jesper Vang-Busch kom med i 2022, bassisten Michael Eckhausen i 1989, og keyboardspilleren Ole Trier i 1994, i 2011 kom trommeslageren Jes Baggersted med. Dermed er det den udgave af The Rocking Ghosts, der har holdt sammen længst.

I årene 1964-68 tilhørte The Rocking Ghosts den absolutte pigtrådselite herhjemme. De spillede på alle de kendte steder som Giraffen - Dansetten og Hit House og i de mange popklubber i provinsen. Endvidere turnerede de i lange perioder over det meste af verden.

De har optrådt på alverdens TV-stationer og ved koncerter sammen med så store navne som The Who, Hermans Hermits, The Swinging Blue Jeans, The Spotnicks og som nævnt Cliff Richard & The Shadows, og på plade- og CD-fronten er det blevet til ikke færre end 17 albums, 18 singler og medvirken på 40 forskellige Greatest hits-LP’er fra hele verden.

I dag koncentrerer de sig om, at levere varen til danseglade danskere, god gedigen popmusik uden dikkedarer…

Følg The Rocking Ghosts på Facebook !

Følg The Rocking Ghosts TOUR LISTEN !